Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 7 december

Als u nu met Christus opgewekt bent, zoek dan de dingen die boven zijn, waar Christus is, Die aan de rechterhand van God zit. Bedenk de dingen die boven zijn en niet die op de aarde zijn.
Kolosse 3 vers 1 en 2

De N269 loopt door Reusel en Bladel, niet ver van de grens met Vlaanderen. Daar zijn op verschillende plekken drempels aangelegd om de snelheid er wat uit te halen. Het lukte een man in een auto enkele keren met alle vier wielen tegelijk los van de grond te komen. De politie was er niet van onder de indruk. Na een wilde achtervolging kregen de agenten de man te pakken. Hij bleek drie keer zoveel alcohol gedronken te hebben als is toegestaan. Het muisje had voor hem een vervelend staartje.

Je losmaken van de aarde, is een goede zaak. Alleen dan wel graag op een betere manier. De oproep geldt ieder die in de Heere Jezus gelooft: zoek en bedenk de hemelse dingen!

Doen we dat? Voor je het weet, hebben de dingen van dit leven je in de greep. Dat kunnen heel goede dingen zijn: gezinsleven, vriendschappen en gezelligheid, mantelzorg en naastenliefde. Allemaal prima, maar ze mogen nooit de Heere Jezus en de dingen van Boven van de eerste plaats verdrijven!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage