Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 6 januari

De liefde is sterk als de dood, de hartstocht onstuitbaar als het graf. Haar vonken zijn vurige vonken, vlammen van de HEERE. Vele wateren kunnen de liefde niet uitblussen en rivieren spoelen haar niet weg.
Hooglied 8 vers 6 en 7

In de Duitse stad Neuenkirchen staat een fabriek. Daar worden sprinklerinstallaties gebouwd. Die gaan automatisch sproeien als er brand ontstaat. Zo kan het vuur gemakkelijk worden gedoofd als het nog klein is. In die fabriek brak ruim een jaar geleden zelf brand uit. Het werd een enorme vuurzee. Ook het bedrijf ernaast ging in vlammen op.

De liefde van de Heere Jezus Christus wordt in de dagtekst met een vuur vergeleken. Zijn liefde voor ons mensen was zó sterk dat Hij zelfs in de dood ging.

Toen Hij aan het kruis hing, kwamen de wateren van Gods oordeel over Hem heen. God strafte Hem voor ónze zonden. Hoe vreselijk dat voor Hem ook was, Zijn liefde werd er niet door uitgeblust. Hij bleef aan het kruis hangen tot alles volbracht was. Zijn liefde was zelfs sterker dan de dood. Hij legde Zijn leven af. Had Hij Zijn liefde nog meer, nog overtuigender kunnen tonen? Voor die liefde prijzen we Hem!

 

Het dagboek bestellen?