Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 3 augustus

Hoe vaak heb Ik uw kinderen bijeen willen brengen, op de wijze waarop een hen haar kuikens bijeenbrengt onder haar vleugels; maar u hebt niet gewild!
Mattheüs 23 vers 37

Xuchang is een stad in China. Daar ontstond twee jaar geleden brand in een appartement in een flat, op de vierde verdieping. Rook en vlammen maakten het onmogelijk om door de deur te vluchten. De vrouw des huizes schreeuwde uit het raam om hulp. Ze gooide een laken uit het raam naar mensen die op het geroep afkwamen. Die hielden het gespannen. Als eerste wierp de vrouw haar 9-jarige zoon naar beneden. Daarna haar 3-jarige dochtertje. Zelf kon zij zich niet meer in veiligheid brengen. De brandweer vond haar bewusteloos. In het ziekenhuis overleed ze.

In de dagtekst spreekt de Heere Jezus over de liefde van een hen voor haar kuikens. Díe liefde liet deze vrouw zien. Die liefde toonde de Heiland Zelf op Golgotha: Hij nam onze zonden op Zich en droeg de zware straf van God daarover. Hij ging voor ons in de dood. Is er een nog groter bewijs van Zijn liefde denkbaar?

Wat is het triest dat Hij tegen de mensen moest zeggen: “U hebt niet gewild!” – Wilt u, wil ik wel?

 

Het dagboek bestellen?