Het Rechte Spoor – 2020 | Dinsdag 4 augustus

Ik, Ik ben het Die uw overtredingen uitdelgt omwille van Mijzelf, en aan uw zonden denk Ik niet. Breng Mij in herinnering, laten wij samen een rechtszaak voeren; vertelt u maar, opdat u in het gelijk gesteld wordt.
Jesaja 43 vers 25 en 26

‘Mijn verleden kwelt me. Ik ben te ver gegaan. God kan niet anders dan mij oordelen. Alles is voor mij verloren!’ – Als zulke gedachten in uw hoofd rondspoken en u geen uitweg meer ziet, geldt de bemoediging: Ga naar God zoals u bent!

Voor God is geen mens te slecht. Ja, Hij zoekt juist zulke mensen om hun vergeving te kunnen schenken. Hij doet dat als iemand zijn fouten, zijn zonden voor Hem erkent. Hij vraagt de mens Hem alles te vertellen en niets achter te houden. Het is toch niet moeilijk Hem je zonden te belijden? Hij zal dan vergeven, want Hij doet dat graag. Hij komt er ook nooit op terug!

Hij geeft een nieuw bestaan, ja, een nieuw leven. We krijgen dan nieuwe hoop. Nee, dat is niet een hoop in de zin van onzekerheid, maar onze hoop is de zekerheid van een heerlijke toekomst die ons wacht.

Het is de eeuwigheid in de hemel, in het volkomen geluk. God zou zo graag alle mensen daar willen hebben!

 

Het dagboek bestellen?