Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 29 juni

Wat erbovenuit gaat, mijn zoon, wees gewaarschuwd!
Prediker 12 vers 12

Bij twee spoorwegovergangen in Hilversum werden flitscamera’s neergezet. Autorijders die het spoor oversteken als de rode lichten knipperen, komen op de foto. Er werden van april tot juni 2018 dagelijks gemiddeld zes bekeuringen verstuurd. Het is tot bescherming van de mensen zelf: een botsing met een trein loopt zelden goed af.

Waarom is het soms zo moeilijk om mensen te waarschuwen? Hoe komt het toch dat ze er niets van willen horen dat het eeuwige oordeel als een dreigende onweerswolk boven hun hoofden hangt?

Daardoor laten mensen zien dat ze in de macht van de boze gevangenzitten. Ze weten ook maar al te goed dat God van hen verlangt dat ze hun schuld toegeven. En dat is voor onze trots zo moeilijk!

God waarschuwt. Alle seinen staan op rood. Als een mens maar gewoon doorleeft en weigert zich te bekeren, is het einde vreselijk. Voor de hel is geen passende beschrijving mogelijk. God wil dat ieder mens zo graag besparen. Daarom nodigt Hij allen uit om in Zijn hemel te komen. Laat u waarschuwen!

 

Het dagboek bestellen?