Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 2 november

De HEERE beschikte een grote vis om Jona op te slokken. Jona was drie dagen en drie nachten in het binnenste van de vis (…) Toen sprak de HEERE tot de vis, en hij spuwde Jona uit op het droge.
Jona 1 vers 17 en 2 vers 10

In het Britse Bigbury-on-Sea klom een man op het dak van zijn huis. Ron Easton wilde de antenne van de televisie bijstellen. Daarbij viel hij. De 102-jarige man lag drie dagen op het platte dak. Toen pas werd hij gevonden. In het ziekenhuis overleed hij.

Jona was ook drie dagen spoorloos. Hij zat in de maag van die grote vis. Toen hij tot inkeer kwam en tot God om genade smeekte, spuwde de vis hem op Gods bevel uit. Wonderlijk? Zeker, zo werkte God.

De drie dagen op het dak werden voor meneer Easton fataal. Voor de profeet werd die tijd tot zegen. Hij mocht een nieuw leven beginnen. Jona was eigenlijk opgestaan uit de dood.

Dat geldt voor ieder mens die gevangenzit in de ellende van zijn eigen ongehoorzaamheid en zonde. Als hij maar genoeg in de problemen komt, brengt God hem ertoe zich te buigen voor Hem. Hij erkent zijn schuld en smeekt om barmhartigheid. Die bewijst God dan ook. Gegarandeerd! Hij geeft nieuw leven.

 

Het dagboek bestellen?