Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 18 mei

Kan ook een Cusjiet zijn huid veranderen, of een luipaard zijn vlekken? Zou ook u dan goed kunnen gaan doen, gewend als u bent om kwaad te doen?
Jeremia 13 vers 23

Als Li Jin uit Peking zijn huisdier uitlaat, worden mensen regelmatig boos. Loopt hij nu echt met een panda rond? Een bedreigde diersoort hoort toch niet aan de lijn in een grote stad? Het is echter geen panda, maar een hond. De man heeft zijn chowchow laten verven in de kleuren van het dier. Je kunt wel de kleur van de vacht veranderen, maar niet het beest zelf.

Een luipaard kan zijn vlekken niet veranderen. Dat kan alleen iemand anders voor hem doen en die heeft er een pot verf voor nodig. Mensen kunnen zichzelf evenmin veranderen. Ze zijn altijd geneigd om het kwade te doen. Ze kunnen zich best inspannen om niet meer te zondigen, maar het loopt altijd op een grote teleurstelling uit.

Wat moeten we dan? Ons tot God wenden en onze schuld en verlorenheid erkennen. Als we geloven dat Christus ook voor onze zonden aan het kruis stierf, worden we een nieuwe schepping van God. De zaak is niet dat die oude mens wat wordt opgeknapt, maar dat er een nieuwe mens wordt geboren.

 

Het dagboek bestellen?