Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Dinsdag 19 mei

En zie, er was een man van wie de naam Zacheüs was, en hij was oppertollenaar en hij was rijk. en hij probeerde te zien wie Jezus was.
Lukas 19 vers 2 en 3

Deze man doet grote moeite om een goed beeld van de Heere Jezus te krijgen door Wie zoveel mensen zijn genezen. ‘Zijn er geen belangrijkere dingen te doen?’, vraagt misschien iemand. Anderen denken: ‘Daarvoor heb ik geen tijd’. Of: ‘Welke informatie klopt werkelijk en is betrouwbaar?’

Nu, de Bijbel, dit oude en actuele Boek, beschrijft Hem uitvoerig. Bij het lezen van de Evangeliën worden we in de tijd geplaatst waarin Hij op aarde leefde. De berichtgeving is duidelijk en geloofwaardig.

Is het nodig om Jezus Christus te leren kennen? Ja! Als we onze eigen toekomst belangrijk vinden, als we aan de zin van ons bestaan willen beantwoorden, is dat noodzakelijk.

Hoe ging het verder met Zacheüs? De Heere Jezus had belangstelling voor deze zoeker van de waarheid. Hij zocht hem op in zijn huis en nam de tijd voor een persoonlijk gesprek. Nadat de tollenaar veel met zijn Gast had gesproken, nam hij in het geloof aan dat deze Man werkelijk de door God gezonden Verlosser was.

 

Het dagboek bestellen?