Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 17 augustus

Hoeveel te meer is dan een man afschuwelijk en verdorven die het onrecht indrinkt als water!
Job 15 vers 16

Miami is de hoofdstad van Florida. Een vliegtuig van American Airlines zou er vertrekken naar Detroit. De passagiers stapten al in. Yossi Adler met zijn vrouw en dochtertje van anderhalf jaar oud werden uit de rij geplukt. Ze mochten niet mee. Hem werd gezegd: ‘Sorry, meneer, maar andere passagiers hebben geklaagd over uw lichaamsgeur’.

Voor God ‘stinkt’ ieder mens. Ze zijn van nature in Zijn ogen afschuwelijk en verdorven, omdat ze zondigen. Hij is immers heilig. Daarom kan Hij ze niet met Zich meenemen. Hij kan hun geen plaats in Zijn heilige woonplaats, in de hemel aanbieden. Daartoe moeten ze eerst van hun zonden gewassen worden. Het is nodig dat ze brandschoon zijn.

Met dat doel heeft de Heere Jezus Christus Zijn bloed gestort. Want op grond van Zijn sterven kunnen onze zonden weggewassen worden. Aan het kruis droeg Christus er immers de straf over. Wie nu in Hem gelooft, ontvangt de vergeving van zijn zonden. Zo gereinigd, kan hij vrij voor God staan en vol vreugde Zijn hemel binnengaan.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage