Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 14 september

De slang nu was de listigste onder alle dieren van het veld, die de HEERE God gemaakt had; en hij zei tegen de vrouw: Is het echt zo dat God gezegd heeft: U mag niet eten van alle bomen in de hof?
Genesis 3 vers 1

Pulaski is een plaatsje in de staat New York. Een man lag daar rustig te slapen. Hij werd bruut gewekt: een slang viel van het plafond, bovenop hem. Het was een rode boa constrictor, 1,85 meter lang. Het dier was uit zijn terrarium ontsnapt en op verkenningstocht naar de buren gegaan. De man kwam met de schrik vrij. De slang werd door z’n baasje opgehaald.

In de hof van Eden richtte de slang enorme schade aan. Door zijn influistering werd het eerste mensenpaar ongehoorzaam aan God. De slang zaaide twijfel. Dat is een oude truc van de duivel.

We mogen ons vastklampen aan het betrouwbare Woord van God. Wat Hij heeft gezegd, staat. Toen de duivel de Heere Jezus tijdens de verzoekingen in de woestijn ten val probeerde te brengen, sloeg de Meester alle aanvallen af met de eenvoudige woorden: “er staat geschreven!”

Inderdaad, de Bijbel is Gods Woord, door Gods Geest ingegeven, zonder enige fout, volkomen betrouwbaar.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage