Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 13 januari

Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem.
2 Korinthe 5 vers 21

Het enorme vrachtschip MSC Zoe verloor in de nacht van 1 op 2 januari vorig jaar heel wat containers. Die sloegen op de Noordzee overboord. Ze waren blijkbaar niet goed vastgezet. De andere containers stonden na het voorval schots en scheef. Daardoor was het eerst onduidelijk hoeveel er te water waren geraakt. Het waren er minstens 345. Een deel van de lading spoelde aan op de Nederlandse Waddenkust. Direct werd begonnen met het opruimen van de troep. Half januari werd het bergingswerk gestart van de containers die nog op de zeebodem lagen.

Zo zie je maar waartoe een fout kan leiden. De Heere Jezus daarentegen had niets fout gedaan. Hij was zonder zonde, maar is voor ons tot zonde gemaakt. Hij heeft geen enkele zonde gedaan, maar is voor onze zonden naar het kruis gegaan. Daardoor kan ieder die in het werk van Jezus Christus gelooft, nu gerechtvaardigd worden. Ons stond het verderf te wachten, maar doordat de Heere Jezus voor ons stierf, mogen we het Vaderhuis binnengaan.

 

Het dagboek bestellen?