Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 12 oktober

Met eeuwige liefde heb Ik u liefgehad, daarom heb Ik u getrokken met goedertierenheid.
Jeremia 31 vers 3

In oktober 2018 werd bij veilinghuis Sotheby’s een schilderij verkocht. Het was gemaakt door Banksy en heette Girl with Balloon (= Meisje met ballon). De koper betaalde er 1,1 miljoen euro voor. Toen ging er een alarm af. Een papierversnipperaar in de lijst van het schilderij trad in werking. Het doek werd grotendeels vernietigd. Het hing in lange rafels naar beneden. De koper had geluk: het werk bleek in één keer in waarde verdubbeld te zijn. De stunt leverde Banksy heel wat aandacht op.

Verlangt niet ieder mens naar aandacht? Nee, lang niet iedereen vindt het fijn om in de schijnwerpers te staan. Maar wel verheugt ieder mens zich als anderen oprechte belangstelling voor hem hebben. Is dat niet één van de ergste dingen van eenzaamheid? Niet zozeer dat er op dat moment niemand anders in de kamer zit, maar het gevoel dat er niemand is die om je geeft?

Er is onder de mensen veel eenzaamheid, maar één ding staat vast: God geeft om ons allemaal! Hij heeft ons al van eeuwigheid af lief. Daarom heeft Hij ons tot Zichzelf opgetrokken en aan Zijn hart gebracht.

 

Het dagboek bestellen?