Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 10 februari

God echter bevestigt Zijn liefde voor ons daarin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.
Romeinen 5 vers 8

Een 23-jarige man uit Heerhugowaard werd een jaar geleden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Hij handelde in nepbriefjes van 50 euro. Ook moest hij 25.000 euro betalen vanwege criminele verdiensten. Misdaad loont niet. Dat weet ieder weldenkend mens. Toch proberen velen om zo op een gemakkelijke manier veel geld binnen te krijgen.

Ieder mens die zijn verstand gebruikt, weet ook dat zondigen tegen God alleen maar nadelen kent. Je maakt jezelf en anderen ongelukkig. Je geweten begint aan je te knagen. Maar bovenal zal God elke zonde straffen. Omdat Hij heilig is, kan Hij er niet eentje door de vingers zien. En omdat Hij alwetend is, ontsnapt er niet één aan Zijn aandacht.

Waarom zondigen mensen dan toch steeds weer? Dat is, omdat we van nature verdorven zijn. Het is geen fijne boodschap, maar wel de waarheid: we zijn van onszelf slecht. Is het niet een wonder dat Gods liefde dan toch naar ons uitgaat? En dat Zijn liefde zelfs zó groot was dat Hij Zijn eigen Zoon heeft overgegeven in de dood, ja, toen wij nog zondaars waren?

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage