Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 30 juli

De liefde (…) Haar vonken zijn vurige vonken, vlammen van de Heere. Vele wateren kunnen de liefde niet uitblussen en rivieren spoelen haar niet weg.
Hooglied 8 vers 6 en 7

Op maandag 30 juli 2018 rukte de brandweer in Florennes uit, een plaatsje in de Belgische Ardennen. Er moest een brandje geblust worden. Door een technisch mankement vatte hun eigen voertuig vlam. Tot overmaat van ramp sloeg het vuur ook nog over naar een veld langs de weg. Collega’s werden meteen te hulp geroepen. Die kwamen met andere auto’s. Uiteindelijk werden ze de brand meester. Niemand raakte gewond.

Er is een vuur dat niet uitgeblust kan worden. Dat is het vuur van de liefde van de Heere Jezus. Zijn liefde is als vurige kolen, als vlammen van de Heere. Er bestaat niets dat in staat is om Zijn liefde te doven. Niemand zou Zijn liefde kunnen laten afkoelen. Wat is dat een heerlijke zekerheid!

Hij heeft Zijn liefde aan het kruis op het hoogst geopenbaard en bewezen. En we weten het: Zijn liefde zal nooit minder worden. Ook al schieten wij nog zó tekort, ook al falen we vaak, we mogen ons aan Zijn liefde vastklampen.

 

Het dagboek bestellen?