Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 24 december

Ja, God zij dank voor Zijn onuitsprekelijke gave!
2 Korinthe 9 vers 15

In de Belgische stad Charleroi, een stukje onder Brussel, is het staalbedrijf Thy-Marcinelle gevestigd. Twee jaar geleden konden 230 werknemers daar hun ogen niet geloven. Als extraatje voor de kerst was bijna 30.000 euro op hun bankrekening overgemaakt, bovenop hun normale loon van gemiddeld 1.600  euro. Het was een blunder van de boekhouder. De werknemers kregen het vriendelijke, maar dringende verzoek om het geld terug te storten.

Zoiets doet God nooit. Hij gaf Zijn Zoon, liet Hem als Mens geboren worden en sterven aan het kruis. Hij biedt alle mensen verzoening en zondenvergeving aan. Hij geeft ieder die zich bekeert, het eeuwige leven en maakt hem tot Zijn kind. Hij laat Zijn Geest in hen wonen en geeft hun de Heilige Schrift. Hij werkt vrede en blijdschap in hun harten. Ja, Hij overlaadt hen met zegeningen en goedertierenheden!

Nooit zal Hij dat van hen terugverlangen. Eens gegeven, blijft gegeven. Zo handelt Hij zeker. Hij is een God vol van genade. Hij verheugt Zich in geven en uitdelen. Laten we nooit vergeten Hem te danken voor Zijn vele goede gaven, maar bovenal voor Zijn Zoon!

 

Het dagboek bestellen?