Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 23 juli

Zie, hoe groot is de liefde die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd.
1 Johannes 3 vers 1

Een zakenman die zowel de Britse als de Australische nationaliteit bezit, was in Amsterdam. Z’n auto had hij voor het hotel geparkeerd. Op de achterbank lagen twee camera’s, een laptop, een telefoon en een stapel bankbiljetten: 10.000 Engelse ponden. Toen hij de volgende ochtend bij zijn auto kwam, was die opengebroken. Maar alles lag er nog in. Alleen het Engelse rijbewijs en het Australische paspoort waren weg. – De inbreker had z’n dag niet. Misschien werd hij ook gestoord. Maar veel mensen doen als hij: de schatten liggen voor het oprapen, maar ze laten ze liggen.

God biedt alle mensen zulke rijkdommen aan; dan ben je toch dwaas als je ze niet wilt?! Om er maar één te noemen: we krijgen de mogelijkheid om Zijn kind te worden. Stel je voor: een kind te worden van de Almachtige, van de Eeuwige, van die liefdevolle God! Er bestaat op aarde niets, helemaal niets wat daarmee ook maar te vergelijken is.

Om dat mogelijk te maken, zond God Zijn enige Zoon naar het kruis. Daar oordeelde Hij de Heere Jezus, opdat wij Zijn kinderen konden worden.

 

Het dagboek bestellen?