Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 16 juli

Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten, en die twee zullen tot één vlees zijn. Dit geheimenis is groot; maar ik spreek met het oog op Christus en de gemeente.
Efeze 5 vers 31 en 32

Op een donderdagochtend in juli 2018 gaven agenten in Leiden de bestuurder van een auto een stopteken. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Na een wilde achtervolging sprong hij uit de wagen en vluchtte te voet over de Maria van Hongarijelaan. Zijn vluchtpoging mislukte. Hij bleek gedronken te hebben. Hij had ook geen rijbewijs. In de auto zat een vrouw. Die had niets misdreven en mocht naar huis. Op het bureau kwam het hoge woord eruit: het stel zou op die dag trouwen. Het ging niet door; hij moest eerst zijn roes uitslapen.

Het huwelijk is door God ingesteld. Hij gaf Adam zijn vrouw Eva. Deze verbinding tussen man en vrouw is een afspiegeling van de eeuwige en onverbrekelijke band tussen Christus en de gemeente.

Het is heerlijk te weten: als we ons tot God hebben bekeerd en in de Heere Jezus geloven, maken we deel uit van Zijn gemeente. We zijn dan voor nu en altijd met Hem verbonden. Wat een geluk!

 

Het dagboek bestellen?