Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 11 juni

Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u.
1 Thessalonika 5 vers 18

Vandaag twee jaar geleden werd in Den Haag een 6-jarig jongetje vermist. Vlak nadat de politie in de wijk Haagse Hout aankwam, werd hij gevonden. Terwijl de agenten bezig waren om alles af te handelen, kwam het vriendje van de jongen naar hen toe. Het verlegen mannetje wilde hun als bedankje een sticker van een goud-wit konijn geven. De agent was er verguld mee en plakte hem in zijn notitieboekje. Dankbaarheid hoeft zich niet te uiten in dure cadeaus, maar moet vooral echt zijn en uit het hart komen.

God wil dat we dankbaar zijn. Hij heeft ons er ook alle reden voor gegeven. Natuurlijk weten we allemaal dingen die we graag zouden hebben, maar niet krijgen. Als je je daarop blindstaart, word je alleen maar ondankbaar en ongelukkig. God wil dat we onze zegeningen tellen. En dat we Hem daarvoor dan ook danken. Dát maakt onszelf ook weer gelukkig.

God gaf Zijn Zoon aan het kruis. Hij geeft vergeving en het eeuwige leven aan ieder die gelooft. Hij gaf ons Zijn Woord, de Bijbel, en de Heilige Geest. Hij geeft ons een plaats in de hemel, brengt ons daar. En er is nog zoveel meer. Wat een redenen voor dankbaarheid!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage