Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 10 september

De bepalingen van de HEERE zijn waarachtig, met elkaar zijn zij rechtvaardig. Zij zijn begerenswaardiger dan goud, ja, dan veel zuiver goud; en zoeter dan honing en honingzeem uit de raat.
Psalm 19 vers 10 en 11

Cacaobomen groeien in warme landen. Aan de takken hangen vruchten. Die hebben wel wat van kleine komkommers. Er zitten zaden in. Dat zijn de cacaobonen. Die worden in de zon te drogen gelegd. Daarna gaan ze naar de fabriek. Daar worden ze gebrand of geroosterd. Daardoor krijgen ze de echte chocoladesmaak. Als de bonen dan geschild zijn, blijft de cacao over. Er moet wel heel wat suiker bij om de zoete chocola te krijgen.

Wat is zoeter dan chocolade, zoeter dan honing? – De Bijbel!

De bepalingen van de Heere God zijn begerenswaardig. Zijn Woord is zó rijk! Het is waar: je moet jezelf er soms toe zetten om erin te lezen. Want het kost inderdaad energie. En de verleiding om andere dingen te doen, is groot. Maar als je dan Gods Woord werkelijk gaat lezen, kun je ervan genieten. Het kan je hart raken. Je wordt erdoor aangespoord. Je gaat dingen beter begrijpen. Ja, je krijgt er dan juist energie door. Het is puur gezond!

 

Het dagboek bestellen?