Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 10 december

Het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde.
1 Johannes 1 vers 7

Vanaf 2022 mogen koeien, varkens en kippen in de Europese Unie niet meer al bij voorbaat antibiotica krijgen, enkel om te voorkómen dat ze ziek worden. Anders worden nog meer bacteriën bestand tegen het geneesmiddel. Ieder jaar sterven binnen Europa zo’n 25.000 mensen aan een infectie die niet meer te behandelen is.

Dat is een enorm aantal. Er sterven echter elk jaar miljoenen aan een andere kwaal, terwijl daarvoor wel een goed middel is dat altijd werkt. Die kwaal, dat is de zonde. Het ‘middel’ daartegen, is het bloed van Christus.

Wie zondigt, loopt niet de kans om te sterven, maar die is al geestelijk dood. Er is slechts één manier om daarvan genezen te worden, beter gezegd: om uit die geestelijke dood opgewekt te worden tot nieuw leven. Dat kan enkel door het geloof in het kruiswerk van de Heere Jezus. Zijn bloed reinigt van alle zonde. Wie in Hem gelooft, wordt rein. Al zijn ongerechtigheden worden weggewassen. Hij staat brandschoon voor God. Zo ontvangt hij het nieuwe leven. Hij is wedergeboren en een lid van de familie van God geworden.

 

Het dagboek bestellen?