Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Dinsdag 17 november

De Vader Zelf heeft u lief, omdat u Mij hebt liefgehad en hebt geloofd dat Ik van God ben uitgegaan.
Johannes 16 vers 27

Zijn ouders waren gescheiden. Zo was de jongen dan ook opgegroeid. Toen hij dit vers hoorde, reageerde hij: ‘Het klinkt mooi, maar mij zegt het niet zo veel. Ik durf niet te vertellen wat ik voor herinneringen aan
mijn vader heb’.

Door de vele echtscheidingen groeien talloze jongeren op, zonder te weten wat het is een echte vader te hebben. Er is gelukkig een Vader Die nóóit teleurstelt. Hij staat altijd voor ons klaar. Ook nu, op dit moment. Voor Zijn liefde mogen we ons openstellen. We zullen dan ervaren dat Hij er is en dat Hij er voor ons is!

Mensen veranderen. Aardse vaders, ook al bedoelen ze het vaak goed, maken heel wat fouten. Maar Hij is de onveranderlijke God.

Hij stelt oprecht belang in ons, zelfs in de kleinste dingen van ons leven. Hij oefent Zijn gezag over ons liefdevol uit. Ook heeft Hij volkomen begrip voor onze problemen. Hij luistert naar ons spreken en kent ook het onuitgesproken verdriet.

Is het niet geweldig zo’n Vader te hebben?

 

Het dagboek bestellen?