Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 18 november

Er is niets verborgen wat niet geopenbaard zal worden; en er is niets gebeurd om verborgen te blijven, maar opdat het in het openbaar zou komen.
Markus 4 vers 22

Op 18 november 1946 raakte een transportvliegtuig van het Amerikaanse leger boven de Zwitserse Alpen in een sneeuwstorm verzeild. Het toestel stortte neer. De twaalf inzittenden zaten vijf dagen vast in de bergen. Zwitserse militairen op ski’s bevrijdden hen. Pas in de warme, droge zomer van 2018 werd het wrak gevonden. Doordat grote hoeveelheden sneeuw en ijs smolten, werden delen van het vliegtuig blootgelegd.

Inderdaad, zoals de dagtekst het ook zegt: alles zal openbaar worden! Is dat iets om bang voor te zijn? Ja. Als je geweten niet rein is, als je nog zonden met je meedraagt, is het heel verstandig om doodsbang te zijn.

Het is niet nodig om bang te blijven. Het is immers mogelijk om van die zonden verlost te worden: door het geloof in de Heere Jezus. Wie Hem als zijn Zaligmaker aanneemt, mag weten: ‘Al mijn zonden zijn weggewassen door Zijn bloed; ik kan vrij voor God staan en Hij is mijn Vader!’

 

Het dagboek bestellen?