Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 16 november

Hij was echter in woede ontstoken en keerde weer terug naar het huis van zijn vader. En de vrouw van Simson werd de vrouw van zijn metgezel, die hem vergezeld had.
Richteren 14 vers 19 en 20

In Texas ligt de plaats Uvalde. Op een grote boerderij in de omgeving daar werd twee jaar geleden een bruiloft gevierd. Na het feest vertrok het bruidspaar met de familiehelikopter. Voor de kenners: het was een Bell 206 B. Ze kwamen ruim een kilometer ver. Daar vloog de helikopter tegen een heuvel. Zowel het bruidspaar als de piloot kwamen om het leven.

Simson verliet boos zijn eigen bruiloft, omdat zijn bruid de oplossing van zijn raadsel had verraden. Hij zag zijn vrouw nooit meer terug. Ze stierf door vuur.

Hoe heeft de bruid van Christus, hoe heeft de gemeente zich gedragen jegens de Bruidegom? Zou de Heere Jezus Zich soms ook niet door ons verraden hebben gevoeld?

Als we ons verbinden met de wereld, als we vol zijn van de dingen van dit leven: geld, huis, vakantie, auto en hobby, als we ons aan de wereld aanpassen om maar niet op te vallen, is dat niet een verraad van onze Heiland? Hebben we Hem werkelijk lief?

 

Het dagboek bestellen?