Het Rechte Spoor – 2019 | Zondag 12 mei

De Heere heeft de ongerechtigheid van ons allen op Hem doen neerkomen. Toen betaling geëist werd, werd Hij verdrukt, maar Hij deed Zijn mond niet open. Als een lam werd Hij ter slachting geleid; als een schaap dat stom is voor zijn scheerders, zo deed Hij Zijn mond niet open.
Jesaja 53 vers 6 en 7

Als schapen worden geschoren, klinkt geen geblaat. Onderweg naar de slachterij maken ze geen geluid.

Het is een treffend beeld van de lijdzaamheid van de Zoon van God. Mensen hebben van lijdzaamheid nogal eens een verkeerde indruk. Het lijkt zwak, krachteloos. Je moet toch opkomen voor je recht! Je moet je toch verdedigen! Je kunt toch niet over je heen laten lopen! – Wie lijdzaam verdraagt, krijgt al snel het verwijt van lafheid.

Ware lijdzaamheid is juist een bewijs van grote kracht! De Heere Jezus had de macht om Zijn vijanden te vernietigen, met een enkel woord. Hij kon zo een einde aan Zijn lijden maken. Hij deed het niet, omdat Hij God gehoorzaam wilde zijn. En omdat Hij alles in Zijn hand legde. Hij gaf het aan Hem over. Dát bewijst grote innerlijke kracht. Dat heeft de Vader bij Zijn Zoon gezien en dat heeft Hem behaagd. Ook wij prijzen Hem daarvoor!

 

Het dagboek bestellen?