Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 11 mei

Zij tonen dat het werk van de wet geschreven is in hun hart. Daar getuigt ook hun geweten van.
Romeinen 2 vers 15

Een vliegtuig van de Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin vloog van Miami in Florida naar Berlijn. Het personeel ontdekte een rat. Die werd met gas gedood. Aan de leidingen werden knaagsporen aangetroffen. Daarom moest het hele vliegtuig grondig nagekeken worden. Er zaten kilometers kabels in. Ze waren er een week zoet mee. Maar je moet er niet aan denken wat er gebeurt als hoog in de lucht kabels gaan knappen. Dat knagende ongedierte!

Hebt u wel eens last gehad van een knagend geweten? Ja? Wees God er dan dankbaar voor dat Hij u een geweten gegeven heeft! Van nature weten we allemaal best wel wat goed en slecht is. En als we liegen, iets wegnemen wat niet van ons is, of kwaad vertellen van anderen, dan weten we best wel dat we fout zitten. Juist, ons geweten is aan het werk.

Nogmaals, daar mogen we dankbaar voor zijn. Want dat bewerkt dat we onze zonden gaan belijden voor God en zo nodig ook voor mensen. Zo kan God ons vergeving schenken. Dat doet Hij op grond van het sterven van Zijn eigen Zoon, onze Heiland.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage