Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 8 juni

Zelfs in de nacht komt zijn hart niet tot rust.
Prediker 2 vers 23

In een nacht van zaterdag op zondag reed een man uit Sint Annaland over de A4. Hij parkeerde zijn auto op de vluchtstrook en pakte wat nachtrust. Agenten wekten de man. Hij mocht blazen. Hij zat ver boven de toegestane grens.

De wijze koning Salomo had het in de dagtekst niet over een feestvierder, maar over een harde werker. Overdag was die aan het zweten en ploeteren en ’s nachts lag hij er wakker van. – Is dat niet een beeld van een mens die probeert door eigen inspanning God tevreden te stellen?

Dát is het grondbeginsel van elke religie op aarde. De godheid is streng en je moet er alles aan doen om hem te vriend te houden. Als je maar genoeg je best doet en wat geluk hebt, zal het wel loslopen. – Vreselijk als je zó moet leven. Dat wil je toch niet?! Er is, om dat zo te zeggen, een veel beter alternatief.

God is heilig, maar ook vol liefde. Hij zond Zijn eigen Zoon, Jezus Christus. Die deed op het kruis alles wat nodig was, om God te behagen. Als we in Christus geloven, weten we: wíj hoeven niets meer te doen, want Híj heeft alles al volbracht!

 

Het dagboek bestellen?