Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 7 september

Zij hoorden de stem van de HEERE God, Die in de hof wandelde, bij de wind in de namiddag. Toen verborgen Adam en zijn vrouw zich voor het aangezicht van de HEERE God te midden van de bomen in de hof.
Genesis 3 vers 8

Een 25-jarige man uit Lochem werd in Zutphen door twee agenten aangehouden. Hij was op heterdaad betrapt: ’s nachts rond half vier stond hij tegen een woning te plassen. Hij gaf zijn rijbewijs. De agenten vroegen hem even mee te lopen naar een beter verlichte plek. Daarbij nam hij de benen.

Omdat ze zijn rijbewijs al hadden, zetten de agenten de achtervolging niet in. De wildplasser was welkom op het politiebureau. Daar kon hij zijn rijbewijs ophalen en meteen de boete betalen.

Niemand ontkomt aan de hemelse Rechter. Het is zinloos om te proberen je voor Hem te verbergen. Hij is toch de Alziende en de Alwetende! Het was van het eerste mensenpaar behoorlijk dom om zich te verstoppen tussen de bomen.

Het is vooral dom, omdat je je zonden dan niet kwijtraakt. Wie eerlijk naar God toegaat en alles erkent, ontvangt volle vergeving en wordt met Hem verzoend.

 

Het dagboek bestellen?