Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 7 december

Hij zei met een luide stem: Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen. en aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft.
Openbaring 14 vers 7

Het was in Bangkok, vroeg in de ochtend. Voor de 24-jarige man en de 28-jarige vrouw was het gewoon heel laat in de avond. Ze hadden al heel wat gedronken en wilden een selfie maken. De twee gingen op het spoor staan om een foto van zichzelf te maken, met op de achtergrond een naderende trein op het naastgelegen spoor. Ze zagen een locomotief over het hoofd die over het spoor reed waar ze zelf op stonden. De twee overleefden het wel, maar vraag niet hoe.

Het gevaar naderde, maar ze zagen het niet. Gods oordeel nadert – en de wereld ziet het niet. God waarschuwt wel. Zijn stem klinkt. Alleen al door alle natuurrampen en klimaatveranderingen. Mensen proberen overal wetenschappelijke verklaringen voor te vinden, in plaats van te buigen voor hun Schepper.

De oproep klinkt nog steeds: ‘Vrees God, geef Hem eer en aanbid Hem!’ Inderdaad, Zijn oordeel staat voor de deur. Nú kunnen we nog aan dat oordeel ontkomen.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage