Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 30 maart

Sommigen van u zijn dat wel geweest, maar u bent schoongewassen, maar u bent geheiligd, maar u bent gerechtvaardigd, in de naam van de Heere Jezus en door de Geest van onze God.
1 Korinthe 6 vers 11

Graffiti zie je vaak: verftekeningen of -teksten. Rolluiken van winkels, muren en treinen zijn geliefd bij de spuiters. Het eigendom van anderen bekladden – hoe mooi je het zelf ook vindt – mag natuurlijk niet. Er bestaat ook een andere versie. Ze gaan dan niet op stap met spuitbussen verf, maar met schoonmaakmiddel. Voor het kunstwerk is dan een ondergrond nodig die erg vies is. Door een deel van het vuil weg te spuiten en poetsen, worden mooie tekeningen gemaakt. De politie kan er weinig tegen doen. Schoonmaken is tenslotte niet verboden.

Als mensen moeten we allemaal schoongemaakt worden. Want door onze zonden waren we besmeurd. Zo konden we niet in Gods hemel komen.

Door het geloof in de Heere Jezus Christus worden we van onze zonden gereinigd. Hij stierf daarvoor immers aan het kruis van Golgotha. Zo heeft Hij de straf gedragen. Daarom kan God ons nu reinigen, ook heiligen en rechtvaardigen. Als geheiligde en gerechtvaardigde mensen kunnen we voor God staan.

 

Het dagboek bestellen?