Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 23 november

Toen het muildier onder de dichte takken van een grote eik kwam, kwam zijn hoofd vast te zitten in de takken van de eik, zodat hij [= Absalom] bleef hangen tussen hemel en aarde.
2 Samuël 18 vers 9

Fluitenberg is een klein dorpje bij Hoogeveen. Twee jaar geleden haalde het de kranten: er had drie kwartier lang een vrouw in een boom gehangen. Haar sprong als parachutiste liep een beetje ongelukkig af. De brandweer moest met een hoogwerker uitrukken. Ze bungelde 45 minuten aan de takken, maar hield er geen letsel aan over.

Absalom hing niet zo lang aan de eik. En hij werd níet geholpen. Generaal Joab stak drie speren in zijn hart, hoewel David had gevraagd om zijn zoon te sparen.

God is barmhartig. Ook wij waren immers ten dode opgeschreven, machteloos onszelf te bevrijden. We hadden, net als Absalom, het oordeel ten volle verdiend. Maar God wilde genade bewijzen.

Daarom zond Hij Zijn eigen Zoon. De Heere Jezus schoot te hulp. Daarvoor moest Hij echter Zelf in de dood gaan. Want God kan niet eenvoudig doen alsof gedane zonden níet gedaan zijn. Nee, elke zonde moet bestraft worden. Die straf droeg onze Heiland!

 

Het dagboek bestellen?