Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Vrijdag 22 november

Als iemand immers een hoorder van het Woord is en geen dader, lijkt hij op een man die het gezicht waarmee hij geboren is, in een spiegel bekijkt, want hij heeft zichzelf bekeken, is weggegaan en is meteen vergeten hoe hij eruitzag.
Jakobus 1 vers 23 en 24

In de toekomst gaat onze simpele spiegel veranderen. Door een cameraatje in de spiegel weet de eraan gekoppelde computer wie voor hem staat. Hij laat dan persoonlijke informatie zien zoals een agenda. Of er wordt getoond hoe laat welke medicijnen moeten worden ingenomen. Of wat het laatste nieuws is, de beursberichten of de filemeldingen. De mogelijkheden zijn ongekend. Eén ding kan zo’n spiegel niet: ons vertellen hoe onze binnenkant eruitziet. Daarvoor hebben we de Bijbel.

Wie het Woord van God leest, krijgt voor ogen geschilderd wie hijzelf is: een schuldige zondaar. Hij leest ook Wie God is: heilig en rechtvaardig, maar ook vol liefde en barmhartigheid. De Bijbel werpt verder het volle licht op Jezus Christus, de Enige Die ons mensen met die God in verbinding kan brengen. Op grond van Zijn sterven voor onze zonden aan het kruis kunnen we met God worden verzoend. Laten we vaker een blik slaan in die Spiegel!

 

Het dagboek bestellen?