Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 21 november

Vader, ik heb gezondigd tegen de hemel en tegenover u.
Lukas 15 vers 18

Diana Marini, een 28-jarige Amerikaanse, nam de taxi. Ze liet zich naar een vestiging van de Chase Bank op Long Island bij New York rijden. De taxichauffeur werd verzocht te wachten. Zij stapte de bank binnen en beroofde die. Met een grote som geld kwam ze terug en vertrok in haar taxi. Die kwam niet ver. De politie kon het voertuig al snel staande houden. Tot verbazing van de agenten had de overvalster nota bene haar 6-jarige dochtertje bij zich. – Gewoon even tussen de boodschappen door een bank overvallen: sommigen houden er rare opvattingen op na.

Het is echter merkwaardig: als iemand zijn medemensen iets aandoet, bijvoorbeeld door te stelen, dan vindt ieder normaal denkend mens dat verkeerd en erg. Maar als iemand tegen God in opstand leeft en Hem ongehoorzaam is, wat dan?

In de dagtekst is de verloren zoon aan het woord. Hij beseft dat zijn zonden allereerst tegen de hemel, dus tegen God gericht waren en daarna ook tegen zijn vader. Het is goed dat we dat werkelijk beseffen. Onze schuld tegenover Hem is groot, maar Zijn liefde en vergeving zijn groter!

 

Het dagboek bestellen?