Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 20 november

Zo zal dan nu ieder van ons voor zichzelf rekenschap geven aan God.
Romeinen 14 vers 12

Een 39-jarige Rotterdammer reed over de A6. Bij Almere Poort werd hij door de politie aan de kant gezet. Je mag er 100 kilometer per uur rijden; hij reed er 228. Hij had ook nog eens te veel gedronken. Z’n rijbewijs was hij kwijt en hij moest voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden. – Ja, zoiets heb je dan aan jezelf te danken. De rechter zal hem niet vragen wat zijn vrouw of buurman hebben gedaan, maar wat híj heeft gedaan.

Zo zal ieder mens voor zichzelf rekenschap geven aan God. Je hoeft je niet te verantwoorden voor de daden van een ander. Je kunt je ook niet verschuilen achter een ander. Je kunt je ook niet voordoen als een ander. Nee, God zal ieder vragen: ‘Wat heb jij gedaan? Heb jij voor Mij gebogen en je schuld toegegeven? Heb jij de Heere Jezus, Mijn Zoon, als je Heiland aangenomen?’

Als het antwoord bevestigend is, is alles goed. Dan heeft God ons alles vergeven en ziet Hij ons als rechtvaardigen. We zijn dan met Hem verzoend en Hij heeft ons als Zijn kinderen aangenomen. Eeuwig zullen we mogen wonen in Zijn huis en bij onze Verlosser. We zullen Hem en God de Vader dankbaar prijzen!

 

Het dagboek bestellen?