Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 23 februari

De gedachtespinsels van het hart van de mens zijn immers slecht, van zijn jeugd af.
Genesis 8 vers 21

In het Zeeuwse Axel werd van een parkeerplaats een auto gestolen. De eigenaresse deed aangifte. De volgende ochtend kreeg de politie een tip: de wagen stond geparkeerd bij een middelbare school. Agenten deden navraag bij de schoolleiding. Dat leidde naar een leslokaal: daar zat de 16-jarige verdachte. De jongen moest mee en werd verhoord. – Is het zo of lijkt het alleen maar zo dat mensen op steeds jongere leeftijd het slechte pad opgaan?

God heeft het al in de Bijbel laten optekenen: uit het hart van de mens komen van zijn jeugd af al slechte dingen boven. We worden niet goed geboren en dan later bedorven. Nee, we krijgen van onze ouders de zondige natuur mee. Daarom zijn we van het begin af geneigd tot het verkeerde. Dat kun je bij kinderen op nog heel jonge leeftijd al zien.

Als we dat beseffen, wordt het steeds wonderlijker dat Gods liefde naar ons is uitgegaan. Dat Hij belangstelling voor ons heeft. En dat Hij ons tot Zijn eigen kinderen wil maken. Nóg wonderlijker is het dat Hij daarvoor zelfs Zijn eigen Zoon, Jezus Christus, naar het kruis liet gaan om voor ons te sterven.

 

Het dagboek bestellen?