Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 20 april

Vlucht, red uw leven!
Jeremia 48 vers 6

In een nacht van zaterdag op zondag zat een 32-jarige man in een kroeg. Hij had veel te veel gedronken en werd agressief. Agenten zetten hem buiten de deur en bestelden een taxi. Hij stapte in, maar wilde er na een kort ritje weer uit. De dronkelap reed weg in zijn eigen auto en knalde tegen een boom. Hij raakte ernstig gewond. – Dat is als spelen met vuur: het gaat een keer fout. Daarom roept de Bijbel ons op om te vluchten voor de zonde. Om omstandigheden te vermijden waarin we zouden kunnen struikelen. Zo redden we ons leven.

Kunnen we ook vluchten voor zonden die we al hebben bedreven? Nee. Dat lukt niet, hoe graag we het ook zouden willen. Van zulke bedreven zonden worden we alleen verlost door ze eerlijk voor God te belijden. Dan kan Hij ze vergeven, op grond van het sterven van Zijn eigen Zoon. De Heere Jezus heeft aan het kruis immers de straf over al onze zonden gedragen. Daardoor zijn die weg, voor eeuwig weg.

God roept ieder mens dan ook op om zich tot Hem te bekeren en z’n schuld te erkennen. Dan wordt het voor God mogelijk om zo’n mens te reinigen en te rechtvaardigen.

 

Het dagboek bestellen?