Het Rechte Spoor – 2019 | Vrijdag 19 april

Zij die dat doen, zullen steeds meer in goddeloosheid toenemen. en hun woord zal zich uitzaaien als kanker.
2 Timotheüs 2 vers 16 en 17

Eén van de belangrijkste doodsoorzaken is kanker. Op dit moment zijn er alleen al in dit land 400.000 mensen voor in behandeling. Ruim één op de drie mensen krijgt de gevreesde ziekte. Dus nagenoeg iedereen krijgt er in zijn directe omgeving mee te maken. Het is beter om dat onder ogen te zien.

Een struisvogel kan zijn kop in het zand steken, maar een verstandig mens sluit niet zijn ogen voor de werkelijkheid. Het is dan ook alleen een dwaas die zijn ogen sluit voor de werkelijkheid van de zonde en Gods oordeel daarover. Wie wijs is, pakt het probleem aan. Dat is ook helemaal niet zo moeilijk. Alleen onze trots is een drempel. Want we zullen tegenover God moeten toegeven dát we hebben gezondigd en dat we daarom Zijn oordeel hebben verdiend. Dat doet zeer! Want we zijn toch zo met onszelf ingenomen?!

Toch is die erkenning nodig, want alleen als antwoord daarop schenkt God volle vergeving. We worden van zonden gereinigd. Het gevreesde oordeel is weggedaan. In plaats daarvan ligt er een heerlijke toekomst op ons te wachten.

 

Het dagboek bestellen?