Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 19 januari

Zij baden en zeiden: U Heere, Kenner van het hart van allen (…)
Handelingen 1 vers 24

Twee mannen hadden een reisbureau overvallen, in de Britse plaats Droylsden. Ze propten de bankbiljetten in hun broekzakken. Een camera had het vastgelegd: toen de twee naar buiten liepen, waaiden er enkele biljetten weg. Bij pogingen om de rondvliegende buit bij elkaar te rapen, verloren ze steeds meer geld. De politie gaf de beelden van de stuntelaars vrij, in de hoop hen op het spoor te komen.

Wat moeten mensen in Góds oog zijn! Wij denken vaak dat we zo slim zijn. We zijn meesters om dingen te verbergen. God ziet dat alles. Hij kan niet bedrogen worden. Hij ziet en hoort immers niet alleen alles, maar is ook de Hartenkenner. Wat moet Hij van ons gestuntel denken?

Het is zeer aan te raden om onszelf geheel aan Hem over te leveren. Om niets te verbergen, maar onze hele schuld voor Hem te erkennen. We hebben immers Gods belofte: als wij onze zonden belijden, vergeeft Hij ze allemaal! We hoeven er niet aan te twijfelen: dat doet Hij! Dat is de manier, ja, de enige manier om werkelijk rijk en eeuwig gelukkig te worden. Als God ons als Zijn kind aanneemt, wat willen we nog meer?

 

Het dagboek bestellen?