Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 10 augustus

Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand.
Jakobus 5 vers 16

Op de luchthaven van Perth in Australië steeg een vliegtuig op. Het was een Airbus A330 van de maatschappij Air Asia. Bestemming: Kuala Lumpur in Maleisië. Na 75 minuten klonk een luide knal. Het toestel begon te schudden als een wasmachine. Eén motor deed het nog maar. De terugreis naar Perth duurde twee uur. De mensen stonden doodsangsten uit. Tot twee keer toe riep de piloot de reizigers op om net als hijzelf te bidden om een goede afloop. Het vliegtuig landde veilig en niemand was gewond.

Bidden helpt. De Bijbel zegt het; de praktijk bewijst het. Nee, het is natuurlijk niet zo dat God ons alles geeft waar we om vragen. ‘Ik heb nu een tweedehandsje, mag ik een nieuwe auto? En doe ook maar een salarisverhoging van 100 procent. En ziekte? Daar hou ik niet van. Dus dat nooit meer!’

Dát is niet bidden. Zoiets verhoort God niet. Nee, Hij luistert naar al Zijn kinderen en geeft hun waar ze om vragen, als dat goed voor hen is. Wij geven onze kinderen van twee of drie jaar toch ook niet een scherp mes als ze dat willen? Laten we blij zijn dat onze God en Vader wijs is, vele malen wijzer dan wij!

 

Het dagboek bestellen?