Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 9 oktober

Wij denken terug aan de vis die wij in Egypte voor niets aten, aan de komkommers, de watermeloenen, de prei, de uien en de knoflook. Maar nu droogt onze ziel uit, er is helemaal niets dan dit manna voor onze ogen!
Numeri 11 vers 5 en 6

In oktober 2016 vonden de Europese kampioenschappen pompoen telen plaats. ’t Was in de Duitse stad Ludwigsburg. Een Belgische teler vestigde een wereldrecord. Hij kwam aanzetten met een pompoen van 1190 kilogram!

Hoeveel procent water zou het zijn? Het is net als met de komkommers en watermeloenen in Egypte: het is lekker, maar het is geen stevige kost. En prei, uien en knoflook hebben een sterke smaak, maar je kunt er niet van leven en op werken.

Dat is inderdaad wat de wereld te bieden heeft. Mooie, prikkelende dingen, maar voor onze zielen is het niets. Wat een verschil met het manna, dat brood uit de hemel! Maar dat vertrapten de Israëlieten.

Zo werd de Heere Jezus verworpen, het ware Brood uit de hemel. Toch is Hij de Enige Die de honger van onze harten werkelijk en blijvend kan stillen. Nergens anders vinden we het ware geluk, alleen bij Hem!

 

Het dagboek bestellen?