Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 6 november

Zo zal het bij de voleinding van de wereld zijn: de engelen zullen uitgaan en de slechten uit het midden van de rechtvaardigen afzonderen.
Mattheüs 13 vers 49

De politie hield samen met de Belastingdienst een grote verkeerscontrole in Amsterdam-Zuidoost. Een vrouw achter het stuur van een auto negeerde het stopteken van de agent. Ze ging er met hoge snelheid vandoor, een agent op z’n motor erachteraan. Uit de auto werd een kluis gegooid. Daar reed de agent zijn motor op kapot. Maar de vijf vrouwen in de auto ontsprongen de dans niet. Een mislukte vluchtpoging maakt het vaak nog erger.

Straks zullen Gods engelen uitgaan. Ze halen alle slechte mensen op. Ze worden in de vuurzee geworpen. De rechtvaardigen wordt dat lot bespaard.

Is het dan zo dat alle mensen die goed hebben geleefd, naar de hemel mogen gaan? En dat allen die er een potje van hebben gemaakt, verloren gaan? Nee!

Gods boodschap is dat álle mensen van nature slecht en zondig zijn. Maar wie in het geloof de Heere Jezus Christus als Zaligmaker aanneemt, wordt gerechtvaardigd. God ziet hem of haar zonder zonden. Daarom opent Hij voor hen Zijn eigen hemel!

 

Het dagboek bestellen?