Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 4 december

Gezegend zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons gezegend heeft met alle geestelijke zegen in de hemelse gewesten in Christus.
Efeze 1 vers 3

Een evangelieprediker reisde rond. Hij had onderdak gekregen bij een familie. ’s Avonds bracht iemand hem naar zijn gastadres. Een lange oprijlaan leidde naar het herenhuis. Bij het hek stapte hij uit en liep het hele stuk door de verse sneeuw. Toen hij aanbelde, werd niet opengedaan. Er was niemand thuis. Het was in de tijd dat er nog geen mobieltjes waren; daarom ging hij op zoek naar een telefooncel. Al met al ging er een half uur voorbij en hij was tot op het bot verkleumd. Zijn gastheer zei hem door de telefoon: ‘Ik heb toch tegen je gezegd dat ik de huissleutel in je zak heb gestoken?’

Ja, we hebben in de Heere Jezus alles ontvangen. Het ís al in ons bezit. God geeft ons dat niet allemaal pas in de toekomst, als we bij Hem in de hemel zijn. Nee, we hebben het nu al gekregen.

Is het niet een belediging van God als we al die geschenken naast ons neerleggen en er niet naar omkijken? Hij verheugt Zich als we er belangstelling voor hebben en de Bijbel lezen om onze zegeningen beter te leren kennen – en Hem ervoor te prijzen!

 

Het dagboek bestellen?