Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 31 juli

Ik heb de stank van uw legerkampen in uw neus doen opstijgen. Toch hebt u zich niet tot Mij bekeerd, spreekt de HEERE.
Amos 4 vers 10

Over de A7 reed een tuktuk. Er zat een 47-jarige Amsterdammer in. Haast had hij niet. Hij genoot van z’n tochtje met een snelheid van 40 kilometer per uur. De politie werd ingeseind. Agenten haalden de man van de weg. Er kwam een raar luchtje uit de tuktuk, een mengeling van alcohol en drugs.

In onze dagtekst spreekt de profeet over de oordelen die God had uitgeoefend. Hele legerkampen had Hij tot de dood veroordeeld. De lijkgeur hing rond, maar de mensen kwamen er niet door tot bekering.

Wat voor stank er ook hangt van zonde en ongerechtigheid, hoe ver de mensheid zich ook van God en Zijn geboden verwijderd, de mensen lijken wel doof en blind! In onze landen waar het christendom zo heeft gebloeid, zondigen de mensen steeds openlijker tegen de Schepper; en het wordt ook nog allemaal netjes in de wet geregeld! God grijpt in. Hij waarschuwt, op vele wijzen. Maar moet Hij het niet opnieuw zeggen: “Toch hebt u zich niet tot Mij bekeerd”? Wat jammer! Want wie zich bekeert, ontvangt volle genade.

 

Het dagboek bestellen?