Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 30 januari

Verwonder u daar niet over, want de tijd komt waarin allen die in de graven zijn, Zijn stem zullen horen, en zij zullen eruitgaan: zij die het goede gedaan hebben, tot de opstanding ten leven, maar zij die het kwade gedaan hebben, tot de opstanding der verdoemenis.
Johannes 5 vers 28 en 29

Een 14-jarig meisje in Engeland overleed aan kanker. Ze wilde dat haar lichaam ingevroren zou worden. Een Amerikaans bedrijf deed het, voor 43.000 euro. Ze legde uit waarom. ‘Ik ben maar veertien jaar oud en wil niet sterven. Ik denk dat invriezen mij een kans geeft om ooit te worden opgewekt en genezen, ook al gebeurt dat misschien pas over honderden jaren’.

De wetenschap erkent dat er nog enorme sprongen nodig zijn om een overledene weer tot leven te wekken, ‘als dat al ooit kan’.

Natuurlijk kan het. Alleen niet door de wetenschap, niet door de mens. Nee, door de stem van de Zoon van God. Hij zal roepen – en alle overledenen zullen opstaan. Voor Hem maakt het niets uit of ze begraven of gecremeerd zijn, verdronken of ingevroren. Ieder zal voor Hem verschijnen om te horen of zijn opstanding er één ten leven of één ter verdoemenis was. Of we Christus geloofden, maakt het verschil uit.

 

Het dagboek bestellen?