Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 27 februari

Hij, wakker geworden, bestrafte de wind en zei tegen de zee: Zwijg, wees stil! en de wind ging liggen en er kwam een grote stilte (…) Zij zeiden tegen elkaar: Wie is Deze toch, dat zelfs de wind en de zee Hem gehoorzaam zijn?
Markus 4 vers 39 en 41

In februari 2013 werd de hoogste golf ooit gemeten. Dat gebeurde door een boei die met meetapparatuur was uitgerust. Die ligt in de Atlantische Oceaan, ergens tussen IJsland en Groot-Brittannië. ’t Was een golf van 19 meter hoogte – zo ongeveer een flatgebouw van zes verdiepingen!

Velen hebben nauwelijks een idee van de krachten van de natuur en het geweld van het water. Maar die gierende wind en die machtige vloedgolven waren aan de Heere Jezus gehoorzaam. Is het niet wonderlijk? In dat scheepje lag de Meester te slapen, vermoeid als Hij was. Hij was volkomen Mens. Dan wordt Hij gewekt en staat op. Hij spreekt slechts een woord: “Zwijg, wees stil!” En er ontstond grote stilte. Dat is Hij, de Zoon van God!

Deze unieke Persoon ging naar het kruis. Daar wilde Hij sterven om ons mensen te kunnen verlossen. Voor het oog was het een toonbeeld van zwakheid. In werkelijkheid was het de grote macht van Zijn liefde!

 

Het dagboek bestellen?