Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 28 februari

Ik ben de Heere, uw Heelmeester.
Exodus 15 vers 26

Het Leids Universitair Medisch Centrum paste vorig jaar als eerste in Europa een nieuwe techniek toe bij een patiënt met een longtumor. De man kreeg OTL38 toegediend. Dat is een stof die zich in het lichaam alleen aan tumorcellen hecht. Die lichten dan gifgroen op. Zo ziet de chirurg precies welk weefsel verwijderd moet worden. En het zorgt ervoor dat er niet meer weefsel wordt weggehaald dan nodig is.

De grote Heelmeester is God. Met alle respect voor de artsen, als God Zijn zegen niet geeft, is iedere inspanning voor niets. Dat geldt zeker zo sterk als het gaat om de gezondheid van onze zielen.

Door de zonde is de dood in de wereld gekomen. Ziekte en pijn, verdriet en rouw: als wij mensen niet tegen God in opstand waren gekomen, had dat allemaal niet bestaan. God heeft Zijn Zoon gezonden om de zonde weg te doen. Daartoe stierf de Heere Jezus aan het kruis. Wie zich nu tot God bekeert en z’n toevlucht tot Jezus Christus neemt, wordt bevrijd uit de macht van de zonde. Zolang we op aarde zijn, merken we in onze lichamen nog de gevolgen van de zonde, maar onze zielen zijn nu al verlost en behouden. Daarvoor mogen we God danken!

 

Het dagboek bestellen?