Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 25 december

Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken, en hij met Mij.
Openbaring 3 vers 20

In Nederland ontvangt slechts 5 procent van de mensen minstens één keer per week thuis bezoek. Het overgrote deel, 83 procent, krijgt minder dan één keer per maand of zelfs helemaal nooit bezoek over de vloer. Eenzaamheid is een groot probleem. Er is ook geen simpele oplossing voor. Velen zijn wel bereid om bezoek te ontvangen – ja, ze zouden een gat in de lucht springen als er iemand kwam –, maar er komt niemand. Dat is zo triest.

Eén ding staat vast: als we onze deur openen voor de Heiland Jezus Christus, komt Hij binnen. Hij klopt bij alle mensen aan. We moeten voor Hem de deur van ons hart opendoen.

Als we Hem in ons leven toelaten, zullen we de zegen daarvan ervaren. Als we de Bijbel gaan lezen, werkelijk aandachtig lezen, en als we gaan bidden, echt oprecht en intens bidden, mogen we Gods vrede en blijdschap in ons hart ervaren. Zeker, we hebben ook contact met mensen nodig, maar de Heere Jezus is dan altijd bij ons.

 

Het dagboek bestellen?