Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 26 december

Hun werd macht gegeven over het vierde deel van de aarde om te doden met het zwaard, met honger, met de dood en door de wilde dieren van de aarde.
Openbaring 6 vers 8

In Schotland ligt het plaatsje Hatton. Een boer daar belde in paniek de politie. Er lag een tijger in zijn koeienstal. Hij stuurde een wat bibberige foto van het roofdier mee. De politie rukte met man en macht uit. In een wildpark vlakbij werd nagevraagd of er misschien een tijger ontsnapt was. Het bleek te gaan om een levensgrote, maar pluche tijger. Iemand had die daar voor de grap achtergelaten.

Wilde dieren hebben al heel wat mensen gedood. Straks gaat God de oordelen over deze aarde brengen. Ook daarbij zullen wilde dieren een rol spelen. God kan niet anders dan de doodstraf uitoefenen over de zonde. Het loon van de zonde is de dood.

Daarom is de Heere Jezus aan het kruis op Golgotha gestorven. God betaalde Hem het loon uit dat wíj hadden verdiend. Christus stierf in onze plaats. Zo hebben wij het nieuwe leven ontvangen, dat eeuwige leven van God. Voor ons bestaat geen oordeel meer. Nee, ons die in Hem geloven, wacht enkel de eeuwige gelukzaligheid in de hemel.

 

Het dagboek bestellen?