Het Rechte Spoor – 2019 | Vrijdag 27 december

De HEERE is geduldig en rijk aan goedertierenheid, Hij vergeeft de ongerechtigheid en de overtreding, Hij houdt de schuldige zeker niet voor onschuldig.
Numeri 14 vers 18

In het christendom gelden de kerstdagen als de belangrijkste feestdagen. Ze worden nogal eens tamelijk onchristelijk gevierd. Twee jaar geleden had een 24-jarige man in München op één van die dagen veel te veel gedronken. Hij viel van het perron en belandde op de rails. Twee treinen reden over hem heen, voordat hij werd ontdekt. Hij was meerdere ledematen kwijt, maar wonder boven wonder nog aanspreekbaar. Hopelijk was ook zijn geweten aangesproken. God had heel duidelijk gewaarschuwd. Hij kreeg nog een kans om met God in het reine te komen.

De genade en het geduld van God zijn geweldig groot. Hij vergeeft graag. Daarom biedt Hij alle mensen de verzoening en het heil aan.

Anderzijds zal Hij de schuldige niet voor onschuldig houden. Elke zonde moet worden bestraft, omdat God heilig is. Daarom zal Hij op een dag de streep trekken; dan is het te laat om zich nog te bekeren. Niet omdat Zijn geduld op is, maar omdat Zijn heiligheid vergelding eist. Nú is het de dag van het heil!

 

Het dagboek bestellen?