Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 23 januari

Zijn heer, boos als hij was, gaf hem aan de pijnigers over, totdat hij alles wat hij hem schuldig was, betaald zou hebben.
Mattheüs 18 vers 34

Een Rotterdammer wilde een geintje uithalen met z’n collega. Hij vroeg een paar agenten of ze de man wilden aanhouden. Die waren daar niet te beroerd voor.

Tot hun verbazing schrok de ‘arrestant’ geweldig en begon hij te huilen. Ook toen ze hem vertelden dat het maar een flauwe grap was, bleef hij aangeslagen. Toen ze het informatiesysteem van de politie raadpleegden, werd het duidelijk: de man had nog 111 dagen celstraf tegoed. Toen was hij echt het haasje.

Op aarde ontlopen nog heel wat mensen de straf die de rechter hun heeft opgelegd. Als de hemelse Rechter een vonnis uitspreekt, wordt dat uitgevoerd. Er is geen ontkomen aan!

Echt? Klopt dat? Nee, het klopt niet. Want alle mensen zijn zondaars en daarom moet God alle mensen veroordelen. Hoe kunnen we dan toch aan dat oordeel ontkomen? Door te geloven dat de Heere Jezus Christus aan het kruis is gestorven om ons oordeel te dragen. Wie dat gelooft, komt níet in het oordeel!

 

Het dagboek bestellen?