Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 17 april

Wij weten nu dat alles wat de wet zegt, zij dat spreekt tot hen die onder de wet zijn, opdat elke mond gestopt wordt en de hele wereld doemwaardig wordt voor God.
Romeinen 3 vers 19

Op een zondagochtend hield de politie in Nuenen een verkeerscontrole. Een man zat op zeven punten fout. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich en helemaal geen rijbewijs. Zijn auto was onverzekerd en had geen APK. Eén koplamp was kapot en de verlichting van de aanhangwagen deugde evenmin. Ten slotte droeg hij geen gordel. Waren dat alle overtredingen? Lang niet!

Het waren misschien wel alle overtredingen waarvoor de politie bekeuringen uitschrijft. Maar in Gods ogen mankeerde er aan de man nog heel wat meer.

Voor God is de hele wereld doemwaardig. Dat betekent: alle mensen staan schuldig tegenover hun Schepper. Allen hebben immers gezondigd.

Wij kunnen wel proberen dat af te zwakken, maar God ziet dat in Zijn licht. Het is ondubbelzinnig duidelijk: de lijst van onze overtredingen is oneindig lang. Ieder mens heeft het oordeel verdiend.

Gelukkig is Gods genade groot. Hij biedt alle mensen verlossing aan op grond van het kruis van Zijn Zoon.

 

Het dagboek bestellen?